わたしたちの郷土 河東町 河東郷土理解資料1 -013/161page

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(3)一20 強清水(こわしみず)の名水(めいすい)を飲(の)むために、たくさんの人が訪(おとず)れます。
    Many peopl evisit Kowashimizu to have the Kowashimizu's fine water.
(3)一21 強清水を訪(おとず)れる人のために、昔(むかし)から天ぷらがつくられました。
    Tempura has been made for the people who visit Kowashimizu.
(3)一22 天ぷらは、ご飯(はん)やそばのおかずです。
    Tempura is eaten with rice and buckwheat nodles.
(3)一23 天ぷらは、魚を材料(ざいりょう)にした料理(りようり)です。
    Fish are used to make tempura.
(3)一24 天ぷらは、野菜(やさい)を材料にした料理です。
    Vegetables are used to make tempura.
(3)一25 天ぷらは、いろいろなものを材料にした料理です。
    Teopura is the dish which uses various ingredients.
(3)一26 天ぶらは、まず小麦粉(こむぎこ)を水と卵(たまご)で練(ね)ります。
    The first step in making tempura is to mix flour with eggs and water.
(3)一27 天ぶらは、水と卵で練った小麦粉を材料につけます。
    Then,the ingredients are dipped rapidly in the eggs and water mixture.
(3)一28 材料を油で揚(あ)げます。
    The ingrcdients are deep-fried.
(2)一29 天ぷらは、日本人の大好きな料理です。
    Japanese people like tempura vely much.
(3)一30 強清水の天ぷらは、ニシンを材料にします。
    Herrings are used for tempura ingredients in Kowashimizu.
(3)一31 ニシンは、干物(ひもの)を使います。
    People in Aizu eat dried herrings.
(3)一32 干物は、材料を太陽(たいよう)の日で乾(かわ)かしたものです。
    Dried herrings are dried under the sun.
(3)一33 強清水の天ぷらは、スルメを材料にします。
    Dried squids are used to make tempura in Kowashimizu.
(3)一34 会津地域は海がないので、魚やイカの干物をよく食べます。
    Since the Aizu area isn't near the ocean,peopl eat dried fish and dried squids often.
(3)一35 干物は、水に漬(つ)けて柔(やわ)らかくします。
    Dried fish are made soft by soaking them in water.
(3)一36 強清水の天ぷらは、饅頭(まんじゅう)を材料にします。
    Sweet buns are used for tempura ingredients in Kowashimizu.
(3)一37 饅頭は、パンのような生地(きじ)で餡(あん)をくるんだお菓子です。
    A sweet bun is the dumpling whose material is similar to bread,andthe Ann,the sweetened red beans,are wrapped with the dumpling.
(3)一38 餡は、小豆(あずき)を砂糖(さとう)で煮(に)た甘(あま)いものです。
    The Ann,the sweetened red beans,are the sweetbeanswhich are simmered by sugar.
(3)一39 饅頭の天ぶらは、とても珍(めずら)しいものです。
    Deepf ried sweet buns are very unusual food.
(3)一40 饅頭の天ぷらは、餓の甘さと油が不思議(ふしぎ)に調和(ちょうわ)しています。
    Deep fried sweet buns have a great harmany with a sweet taste of the sweetened red beans and oil.

強清水の天ぷら


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